Ciasto francuskie z suszonymi pomidorami i fetą
przepis:
-ciasto francuskie
-suszone pomidory
-ser feta
-sezam
-jajko
Ciasto francuskie dzielimy na małe kwadraty, na każdy układamy pokrojone pokrojone suszone pomidory lub ser fata lub jedno i drugie. Każdy kwadracik składamy na trójkąty letko przygniatając brzegi, smarujemy jajkiem i posypujemy sezamem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury ok. 200 stopni na ok. 10-15 min. na złoty kolor i gotowe. Smacznego
ojj pychota
OdpowiedzUsuńsa jeszcze jakies inne opcje na farsz do ciasta?
OdpowiedzUsuńtak oczywiście.ciasto francuskie nadaje się do prawie wszystkiego na słodko, słono... w zależności jak kto lubi. Do farszu można dodać mięso mielone,kurczaka, owoce morza, warzywa, różne sery itd. kombinacji na ciasto francuskie jest wiele, więc warto próbować, aby znaleść te przekąski z ciasta fracuskiego, które najbardziej będą smakować:)pozdrawiam
UsuńZrobiłam!! Z kumpelą zjadłyśmy ich naprawdę dużo :P Coś pysznego, na samą myśl już mi ślinka leci :)
OdpowiedzUsuńO bozziu dziękuję ci za ten przepis. Do tej pory robiłam takie trójkąty z szynką i serem ale dzisiaj zrobię taką wersję :)
OdpowiedzUsuńWłaśnie zajadam, pychota:)
OdpowiedzUsuńNiektóre urozmaiciłam oliwką, lecz...wyszło nieco słono