wtorek, 23 października 2012

halloween coraz blizej- fuszerowane potwory

     Coś dla fanów bajki chowdera. Czy słyszeliście o fuszerowanych potrawach Mung Daala? Właśnie dziś na moim stole pojawiły się fuszerowane potwory, które idealnie pasują na imprezkę halloweenową. smacznego


składniki:
-5 papryk
-25dag mięso mielone
-1 paczka ryżu
-1 mała cebula
-3 ząbki czosnku
-1 łyżka koncentratu pomidorowego
-olej do smażenia
-żółty tarty ser
-sól, pieprz, ostra papryka, zioła prowansalskie

Z papryki odetnij wierzchy, usuń gniazda nasienne. Cebulkę i czosnek drobno pokrój i usmaż na patelni. Mięso wymieszaj z ugotowanym ryżem, podsmażonym czosnkiem i cebulą, przyprawami i koncentratem pomidorowym , powinno mieć dość ostry, mocny smak. Uzyskanym farszem napełnij papryki, posyp serem i nałóż górne części papryki. Piec ok. 20-30  min. w temp. 180 stopni. Po upieczeniu ostrym nożykiem wytnij twarzyczki potworów. GOTOWE :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz