wtorek, 11 grudnia 2012

Dla wielbicieli amerykańskiej kuchni

Oglądając  z rodzicami film lub bajkę amerykańskiej produkcji dowiedziałem się, że przysmakiem amerykanów są donutsy lub corndogi. Wczoraj wieczorem postanowiliśmy zrobić te amerykańskie danie. Corndogi czyli parówki w cieście nadziane na patyk okazały się świetną przekąską. Bardzo szybko się je robi, a jak smakują. Mniam

   
    corndog - przepis:
    -1/2 szklanki mąki kukurydzianej
    -1/2 szklanki mąki pszennej
    -1 i 1/2 łyżki ostrej musztardy
    -1 jajko
    -szczypta soli
    -1/2 szklanki mleka
    -1/2 łyżeczki cukru
    -1 łyzeczka proszku do pieczenia

    + parówki i olej do głębokiego smażenia
   
    Wszyskie składniki wymieszać. Ma powstać dość gęste ciasto. Każdą parówkę nadziać na patyczek, maczać w cieście, a następnie smażyć w oleju na złotobrązowy kolor.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz