Oglądając z rodzicami
film lub bajkę amerykańskiej produkcji dowiedziałem się, że przysmakiem
amerykanów są donutsy lub corndogi. Wczoraj wieczorem postanowiliśmy zrobić te
amerykańskie danie. Corndogi czyli parówki w cieście nadziane na patyk okazały
się świetną przekąską. Bardzo szybko się je robi, a jak smakują. Mniam
corndog - przepis:
-1/2 szklanki mąki kukurydzianej
-1/2 szklanki mąki pszennej
-1 i 1/2 łyżki ostrej musztardy
-1 jajko
-szczypta soli
-1/2 szklanki mleka
-1/2 łyżeczki cukru
-1 łyzeczka proszku do pieczenia
+ parówki i olej do głębokiego smażenia
Wszyskie składniki wymieszać. Ma powstać dość gęste ciasto. Każdą parówkę nadziać na patyczek, maczać w cieście, a następnie smażyć w oleju
na złotobrązowy kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz