niedziela, 27 stycznia 2013

Francuskie ciasteczka z orzechami

Francuskie ciasteczka z orzechami podbiły nasze serca. Nie tylko, dlatego że są szybkie w wykonaniu, ale również, dlatego że mają składniki odżywcze takie jak miód i orzechy. Ciasteczka można wzbogacić składnikami takimi jak suszona żurawina, rodzynki, migdały. Wystarczy odrobina inwencji twórczej. ....Cudo

 
francuskie ciasteczka z orzechami
przepis:
-gotowe ciasto francuskie
-miód
-orzechy włoskie
-orzechy laskowe
 
Ciasto francuskie rozwijamy na stole i smarujemy miodem. Orzechy łuskamy i siekamy na drobniutkie kawałki (My wykorzystaliśmy orzechy włoskie i laskowe).Następnie rozsypujemy je dość gęsto na cieście i ciasno zawijamy. Uzyskany rulonik kroimy w plasterki - ślimaczki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy na złoty kolor w 180 stopniach. Smacznego
 
 
 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz