Od ponad tygodnia internet huczy o sankcji narzuconej przez Rosję.
Nie rozumiem tego faktu. No może Prezydent Putin nie wie, że polskie jabłka są najlepsze bo:
1. jabłka typu papierówki dają dużo energii -przetestowane
2. nie są z Chin, a co za tym idzie jedząc je nie znajdziesz napisu made in china
3. można zrobić z nich kompot, a jak się sfermentuje to i wino wyjdzie
4. zrobisz z nich najlepszą szarlotkę, jabłecznik whatever
5. nigdzie nie znajdziecie najlepszych sadowników, którzy dbają o nie lepiej niż o żony
6. są bombą witaminową, a jak zjesz ich za dużo mogą być inną bombą :D
7.nie są nafaszerowane chemikaliami lub innymi świństwami
8. powszechnie wiadomo, że jabłka działają dobrze na cerę i urodę, a te Polskie to najbardziej, dlatego my Słowianki takie ładne jesteśmy
9. działają dobrze na nasze jelita
10. Są wyśmienitą przekąską
Widzicie sami, że nasze Jabłka są najlepsze. Więc ludziska jedzmy polskie jabłka <3
BTF - jeżeli jest post jabłkowy to musiał znaleźć się fajny i szybki przepis na jabłka. Oczywiście na te polskie. Tak powstało bardzo ciekawe ciasto. Przepis zaczerpnięty z programu Ramseya Gordona. Szybki, łatwy i tani. Czyli tak jak lubię :)
Jabłka pod kruszonką
przepis:
*masa jabłkowa
- 1kg jabłek
-5 łyżek cukru
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego
- 1 garść suszonej żurawiny
*kruszonka
- 1 szklanka mąki
- 1/2 szklanki cukru
- 100g margaryny
- 1/2 łyżeczki cynamonu
-1 szklanka musli
0.5 kg jabłek trzemy na dużych oczkach, pozostałą część kroimy w kostkę. Cukier, cukier waniliowy ora cynamon karmelizujemy na patelni. Do karmelu dodajemy starte jabłka, dusimy na małym ogniu, aby sok wyparował. Następnie dodajemy żurawinę oraz jabłka pokrojone w kostkę. Chwilę podsmażamy, aby wyparował sok z pokrojonych w kostkę jabłek. Gotowy mus przekładamy do naczynia żaroodpornego lub malutkich kamionek.
Kruszonka:
Wszystkie składniki zagnieść. Obsypujemy mus.
Piec około 15-20min w 200stopniach celcjusza. Pozostawić do ostygnięcia. Smacznego.
<3 uwielbiam!!!!
OdpowiedzUsuńja też :)
Usuńjejku, ale to pysznie wygląda
OdpowiedzUsuńMonika
<3
Usuńwygląda pysznie i smacznie :) mmm :)
OdpowiedzUsuńi jest :)
Usuń