niedziela, 21 sierpnia 2016

Kokosowe babeczki dla każdego

Witajcie kochani. Mam nadzieję, że tęskniliście za naszymi kulinarnymi przepisami. Mamy dla Was super szybki i łatwy przepis. Przepis jest bardzo banalny i pewnie w każdym domu znajdą się składniki. Zatem do dzieła kochani


Składniki:
-100 g mąki pszennej
-100 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-100 g wiórek kokosowych (u mnie są to wiórki po mleku kokosowym. Szkoda mi ich wyrzucać, więc produkuje i mleko i w dużej ilości babeczek)
-1/2 szk. płatków owsianych
-3/4 szkl. mleka
-1/2 szkl. brązowego cukru
-1/3 szkl. oleju
-2 jajka
-pokrojone daktyle
-2 łyżeczki proszku do pieczenia
-cynamon
-szczypta soli
-płatki owsiane do posypania (posypuje babeczki przed pieczeniem)


W tym przepisie nie bawię się i nie rozdzielam składniki suche i mokre. Wszystko wrzucam do miski, mieszam i przekładam na formę do babeczek wyłożoną papilotkami. Gdy spokojnie czytam książkę, babeczki pieką się ok.25min w temperaturze 180 stopni.


4 komentarze:

  1. właśnie je zrobiliśmy z mężem i dzieciakami. wyszły przepyszne :*

    OdpowiedzUsuń
  2. wczoraj miałam przyjemność je jeść były boskieeeee. Koleżanki z pracy już podkradły przepis ;)

    OdpowiedzUsuń