-100 g mąki pszennej
-100 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-100 g wiórek kokosowych (u mnie są to wiórki po mleku kokosowym. Szkoda mi ich wyrzucać, więc produkuje i mleko i w dużej ilości babeczek)
-1/2 szk. płatków owsianych
-3/4 szkl. mleka
-1/2 szkl. brązowego cukru
-1/3 szkl. oleju
-2 jajka
-pokrojone daktyle
-2 łyżeczki proszku do pieczenia
-cynamon
-szczypta soli
-płatki owsiane do posypania (posypuje babeczki przed pieczeniem)
W tym przepisie nie bawię się i nie rozdzielam składniki suche i mokre. Wszystko wrzucam do miski, mieszam i przekładam na formę do babeczek wyłożoną papilotkami. Gdy spokojnie czytam książkę, babeczki pieką się ok.25min w temperaturze 180 stopni.
właśnie je zrobiliśmy z mężem i dzieciakami. wyszły przepyszne :*
OdpowiedzUsuńbardzo się cieszę ;*
Usuńwczoraj miałam przyjemność je jeść były boskieeeee. Koleżanki z pracy już podkradły przepis ;)
OdpowiedzUsuńPycha
OdpowiedzUsuń