Kiełbaska, karkóweczka czy też szaszłyki z grilla to ulubione potrawy Polaków.
Szczerze wam powiem, że grill fajna rzecz, ale za kiełbasą nie przepadam, karkówka jest dla mnie za tłusta, pozostają mi jedynie szaszłyki z kurczaka lub też sałatki, które są również wskazane w tym grillowym szaleństwie. Z grillem można pokombinować bo to nie są te czasy kiedy grillowanie kojarzyło się z kiełbasą i zimnym piwem. Poszukujemy czegoś ciekawego, często na ruszt trafiają warzywa, owoce. Nie wszyscy chcą, aby dania z grilla były ciężkostrawne.
orzechowy banan
składniki:
-banany
-masło orzechowe
-czekolada
-sos czekoladowy lub toffi
skórkę od banana rozcinamy wzdłuż, wyciągamy odrobinę owocu, aby napełnić banana masłem orzechowym. Ewentualnie można dodać odrobinę pokruszonej czekolady. Zawijamy nasze banany w folię aluminiową i grillujemy minimum 15-20min.(gdy pogada sprawi psikusa, można banany upiec w piekarniku) Gotowe banany polewamy sosem czekoladowym. Deser jemy na gorąco :) Smacznego
nasze zeszłoroczne propozycje na dania z grilla <<<TUTAJ>>>
Mniam ! Spróbuje napewno :)
OdpowiedzUsuńPS. Pogoda straszna :(
Wygląda bardzo smakowicie. Szkoda,że pogoda taka paskudna jest. Przepis zabieram do wykorzystania. Pozdrawiam Karolina
OdpowiedzUsuńWypróbuję przy najbliższej okazji :)
OdpowiedzUsuńTakich rzeczy z grilla jeszcze nie jedlismy:-) koniecznie sprobujemy:-)
OdpowiedzUsuńbanany na bogato:)
OdpowiedzUsuńsuper pomysł na pewno wypróbuje
mniam zjadłoby się!
OdpowiedzUsuńTrzeba spróbować, koniecznie....
OdpowiedzUsuńBanany super, polecamy również ananasa, gruszki i jabłka z grilla. Najlepsze deser z grilla to oczywiście owoce z grilla.
OdpowiedzUsuń